روش کار مانومتر

ساخت وبلاگ

طریق عمل به این صورت است که اختلاف دربین ترازو فشار (گاز یا مایع) داخل لوله را با یک منبع بیرونی مقایسه می‌کند، این منبع بیرونی معمولاً یک نمونه یکسان سازی شده از جو زمین می‌باشد. مانومترها انواع مختلفی دارند و معمولی‌ترین آن ها یک لوله پیزومتر است که یک لوله سوار شده بر روی یک پایه می‌باشد و مایع را نگه می دارد.

همان‌طور که گفتیم معمول‌ترین مانومتر ها به طور U هستند، که لوله‌های آن از یک سو آزاد می باشد و از سوی دیگر به یک منبع گاز متصل می‌باشد؛ این منبع همان نمونه یکسان سازی شده اتمسفر زمین می‌باشد و واحد سنجش فشار مایع داخل لوله نسبت به فشار درون منبع سنجیده می‌شود. در شرایطی‌که فشار مایع داخل لوله یک واحد از مایع منبع بیشتر بشود مایع درون لوله پایین می‌رود و مایع منبع یک واحد بیشتر می‌شود، بدین ترتیب معیار فشار مایع داخل لوله اندازه گرفته می‌شود.

اندازه گیری فشار با فشارسنج
برای اندازه گیری فشار، بر روی مانومتر مقیاسی وجود دارد که اندازه گیری اختلاف ارتفاع مایع در هر دو ستون را قابلیت و امکان‌پذیر می‌کند. اختلاف ارتفاع مایع جان دار در دو لوله قادر است مرجعی برای مقایسه نسبی فشارهای مختلف باشد. همچنین در صورتی‌که چگالی مایع در فشارسنج تفحص و مشخص شده باشد، می‌توان از آن برای به حساب آوردن فشار مطلق هم بهره برد.

اندازه گیری پارامترهای دیگر با مانومتر
با استعمال از این وسیله می‌اقتدار متغیرهای دیگری مثل گاز، سرعت، سطح مایع و ارتفاع را هم (به‌طور غیر مستقیم) اندازه گرفت.

محاسبه فشار
محاسبه فشار در مانومتر با معادله زیر امکان‌پذیر می باشد:

P=hgd

که شرح هر یک از متغیرها به طور زیر می باشد:

P = فشار

h = ارتفاع مایع

g = نیروی جاذبه

d = چگالی مایع

برای احتساب اختلاف فشار از معادله P = Pa – P0 استعمال می گردد، که Pa فشار مایعی است که می خواهیم آیتم آزمایش قرار دهیم و P0 فشار مایع منبع مرجع می‌باشد.

گونه های فشارسنج
مانومترها بسته به کاربرد و مورد ها استعمال متنوعی که دارند در مدل‌ها و با ساختارهای متفاوتی ساخته می گردند. در پی چند مدل فشارسنج را به شما معرفی میکنیم و به تشریح آن ها می پردازیم:

مانومتر دیجیتال
فشارسنج دیجیتال مانومتری می باشد که مقادیر فشار اندازه گیری شده را به صورت دیجیتالی و بر روی یک برگه نمایش به مخاطب نشانه می‌دهد.

مانومتر روغنی
در بعضی از تجهیزات که در زمان فعالیت لرزش زیادی دارا هستند باید از مانومتر های دقیق‌تری به کار گرفت؛ مانومترهایی که عقربه‌های‌شان مقادیر را دقیق‌تر علامت بدهند. در چنین مواقعی می‌قدرت از مانومتر روغنی بهره برد.

مانومتر اکسیژن
مانومتر اکسیژن یا همان رگولاتور اکسیژن؛ همان قطعه‌ای می‌باشد که در قسمت بالایی (خروجی) کپسول اکسیژن نصب می شود و میزان اکسیژن ورودی و خروجی را اندازه می گیرد و به استفاده کننده امکان تهیه آن را می دهد.

 

تخصصی ترین مرجع مانومتر...
ما را در سایت تخصصی ترین مرجع مانومتر دنبال می کنید

برچسب : مانومتر, نویسنده : حجت عسکری manometer بازدید : 124 تاريخ : پنجشنبه 24 شهريور 1401 ساعت: 16:42